Am citit undeva pe internet,cum că organismul uman suportă 200 de grame de
miere pe zi ! Cred totuşi că este o exagerare. În curând, voi avea ocazia să
studiez subiectul şi revin cu detalii.
Recomandarea consumului de miere, în scop terapeutic sau pur
şi simplu în unele reţete culinare, nu este o exagerare, dar, într-o cantitate mult redusă faţă de
ceea ce am enunţat mai sus, maxim 3-5 linguriţe pe zi (30-50 g). Desigur, în
cazul organismelor sănătoase. Personal,
recomand consumul de miere în starea ei naturală, adică neprocesata în vreun
fel (termic, de ex.), păstrată la o temperatura constantă, medie, cum ar fi cea
a cămării.
Desigur, există foarte multe reţete în ale căror compoziţie
intră ingredientul miere. Dulciuri, în principal. Dar, la fel cum folosim fructe
dulci ca ingrediente pentru o reţeta de fel principal, la fel putem folosi
mierea. Aşadar, va propun o salată, uşoară, care consumată
lângă o friptură simplă la grătar, poate constitui un prânz savuros, sau o
cină, de preferat nu foarte întârziată.
Salată cu miere şi cimbru
Ingrediente:
Mix de frunze: salată verde, baby spanac,lollo rossa
Roşii cherry
Busuioc proaspăt
Cimbru proaspăt
Miere 2 linguri
Zeamă de lămâie
Oţet balsamic
Ulei de măsline
Sare/piper
Frunzele se spală bine şi se rup, astfel încât să ajungă la
o dimensiune medie.Cimbrul şi frunzele de busuioc se toacă mărunt, roşiile
cherry se taie pe jumătate.
Într un bol, amestecăm cu un tel, ulei de măsline 2-3 linguri,
oţet balsamic 2 linguri, mierea, sare.
Avem la îndemână un bol pentru a prepara salata,
astfel: frunzele rupte+roşiile+dresingul de mai sus,amestecăm . Urmează zeama
de lămâie, amestecăm din nou, la final adăugăm frunzele de busuioc şi cimbru tocate,
piper proaspăt râşnit, amestecăm din nou.
Va las să apreciaţi singuri cantităţile
ingredientelor. În funcţie de asta, veţi stabili cantităţile mirodeniilor şi
cantitatea de miere- poate doriţi mai dulce, poate nu…
Este foarte interesantă combinaţia de miere cu cimbru, dulce si aromata! Pare
de-a dreptul… exotică !
Nu lăsaţi în bol
dresingul rămas în urmă consumării salatei… noi ne-am cam bătut pe el la filmare !!!
Cu prietenie,
Rdb + echipa ( Daliana- foto, Ruxandra- producator, Adi si Florin- operatori, Sorina si Tiberiu- prieteni invitati)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu