1. morcovi 2-3 buc
2. champignons 3-4 buc
3. dovlecel ½ buc
4. ardei
roşu ¼ buc
5. roşii
cherry 3-4 buc
6. boabe
fierte de năut 50 g
7. ceapă ½
buc
8. ulei de
măsline
9. zeamă de
lămâie
10. sare/
piper
11. usturoi 2
căţei
12. condimente
13. reductie de aceto balsamico
Toate legumele se curată, se spală. Morcovii se taie fâşii,
la fel şi dovlecelul şi ardeiul roşu ( pentru această folosiţi peelerul ).
Ciupercile se toacă şi ele, lamele, roşiile se spală. Ceapa tocată rondele.
Usturoiul tocat nu foarte mărunt.
Mixati legumele într-un bol suficient de mare, adăugaţi sare
şi piper, ulei de măsline.
Într-o tigaie fierbine adăugaţi boabele de năut la prăjit,
apoi mixul de legume. În zece-douăsprezece minute trebuie să fie gata, legumele
trebuie sa devina moi, dar nu foarte... Amestecaţi în
timpul sotării astfel încât să nu se lipească de fundul tigăii.
Aşezaţi totul pe un platou şi eventual adăugaţi condimente:
busuioc, oregano, kumin…, zeama de lamaie. Reductia de aceto balsamico folosita in general la decor, este obtionala.
Acest mix de legume la tigaie se poate servi că fel
principal, sau garnitură alături de un peste la grătar, piept de pui , etc…
Puteţi alătură un pahar de vin alb, rece…
Cam cât v-a luat să citiţi această reţeta? Cred că maxim un
minut….
După pozele de final, cu preparatul aranjat pe platou,
într-un minut totul a dispărut. Hai nu într-un minut… dar mai mult de două n-a
durat. Pur şi simplu s-a evaporat… Iar pe furculitele din bucatarie a fost bataie! Atât
porţia aranjată pe platou cât şi tot ce a rămas în tigaie. Apropos, ingredientele de mai sus sunt suficiente pentru două
porţii.
Un excelent preparat pentru diferite tipuri de dietă:
obişnuită, vegetariană, vegană, cu morcov bun si dulce. Fibre, vitamine şi minerale, proteine, texturi
şi arome îmbietoare. Plus timp câştigat -se prepara intr-un sfert de ora !!!
Mulţumesc Daliana Păcuraru pentru poze şi mai ales, pentru
aprecieri !
Cu prietenie ,
rdb
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu