duminică, 14 decembrie 2014

Penne rigate cu pui si ciuperci, pentru duminica seara...






E duminică seara, cine are chef să gătească preparate mai mult sau mai putin sofisticate...? Multă lume preferă să zacă, aşa cum fac şi eu... mai ales, după două-trei săptămâni de muncă non stop... Sau puteţi ieşi la un restaurant unde să luaţi o cină preparată de alţii... :( neah...

Eu am optat pentru varianta mai comodă şi am hotărât să gătesc ceva simplu şi rapid, cu ce am gasit prin frigider (paranteză: în timp ce scriu, mănânc... e un deliciu :)) ...închid paranteza).Dacă nu va inspiră nimic din ce aveţi, va aprovizionaţi cu ingradientele necesare. Mă grăbesc să scriu reţeta, nu de alta dar, se răceşte :)


Pentru două porţii (medii) :


penne rigate 150 gr

ciuperci champignon 8 buc medii

piept de pui 1/2 buc

ceapă 1 buc mare(sau 2 mai mici)

ardei gras roşu mare 1/2 buc

supă de legume 400 ml

usturoi 1-2 căţei

smântână de gătit 100 ml

parmezan

ulei de măsline 4-5 linguri

sare/ piper

pătrunjel frunze

fulgi de ardei iute


Pregătim ingredientele în următorul mod: tocăm în bucăţi mari ceapa, ardeiul şi usturoiul. Pieptul de pui îl curăţăm şi îl tăiem cubuleţe 1.5/1.5-2 cm. Pregătim supa de legume (stock) , din cub, conform reţetei de pe ambalaj, sau punem la fiert mult şi bine (1.5-2h), un mănunchi de legume: morcov, pătrunjel, ţelină, ardei, ceapă, frunze de pătrunjel, sare, boabe de piper. Dacă obţinem mai mult, oprim 400 ml pentru reţeta noastră, restul se pune la figider după ce s-a răcit. Ciupercile le secţionam în 4, cu tot cu codiţă. Pătrunjelul se toacă mărunt.


Aşezăm pe flacăra aragazului o tigaie suficient de mare, în care, când simţim că s-a încins, turnam uleiul de măsline. După max 1 minut, adăugăm ceapa şi ardeiul amestecând cu cleştele de silicon, astfel încât ingredientele să fie întoarse pe toate părţile. Presăram sare. Apoi, adăugăm usturoiul. Când legumele s-au călit cam la jumătate, adăugăm cubuleţele de pui, şi procesăm în continuare. La carnea devenită albă, coagulată, se adaugă ciupercile şi, gătim în continuare la foc mediu spre mare. La compoziţia noastră adăugăm supa de legume, caldă, şi lăsăm totul să se gătească aprozimativ 15 minute, amestecând din când în când. Este gata când supa a scăzut aproape definitiv !


Între timp punem pennele la fiert în apă cu sare. Sunt gata în 10-11 minute.

Va recomand să va sincronizaţi în aşa fel, încât pastele să fie gata fierte în momentul în care şi compoziţia de mai sus este gata.

Peste compoziţia de legume şi pui adăugăm pennele, direct din oală în care au fiert, doar luate cu lingura de spumat, astfel încât să mai rămână puţină apă pe ele. În nici un caz nu le strecurtam şi nu le spălăm în apă rece... ( regulă general valabilă când gătim paste !!! )


Totul se amestecă, se adaugă piper. Peste toată compoziţia turnam smântână dulce de gătit şi amestecăm până la omogenizare. Mai dăm un clocot două, apoi presăram parmezan, pătrunjel şi fulgii de ardei iute.

Halim totul la cald,direct din tigaie pentru nerăbdători, pentru cei mai puţin repeziţi ( nu e cazul meu...), servim în farfuria de paste :)


După calculele mele rudimentare, o porţie are aproximativ 400 kcal... Merge dacă nu aţi comis "excesuri" în weekend... "Excesuri" culinare desigur, altele nu se pun... chiar se recomanda :)))









Poftă bună !

Cu prietenie,

rdb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu