joi, 27 noiembrie 2014

Spaghetti cu broccoli, episodul 4


Şi pentru că a sosit anotimpul  mai puţin prietenos, cu frig, ceaţă, ploi şi răceli, va propun o altă reţeta al cărui ingredient principal este unul din top 10 alimente sănătoase, broccoli. Pe lângă efectele benefice pentru sănătate pe care le are consumul de broccoli, va aduc un argument de ordin estetic să zicem, culoarea ! Inflorescenţa de un verde strălucitor, mereu proaspăt, o culoare îmbietoare şi sănătoasă ! 

Uşor de preparat, într-un timp scurt şi efecte maxime ! Recomand două porţii ! Una nu e de ajuns niciodată ( ... din orice ) !!!

1.spaghetti 250 grame
2.broccoli 1 buc medie
3.ceapă 1 buc mare
4.usturoi 2 căţei
5.ulei de măsline
6.sare/piper
7.roşii deshidratate  50 gr
8.busuioc
9.parmezan

Ceapa şi usturoiul tocate mărunt se pun la călit în tigaia încinsă, în ulei de măsline. Adăugăm un praf de sare, apoi roşiile tocate mărunt. Când ceapa a devenit uşor transparenţă şi s-a înmuiat, adăugăm broccoli pe care l-am separat în buchete mici, pentru o mai uşoară şi rapidă gătire. Din apa care fierbe pentru spaghetti, adăugăm puţin câte puţin peste compoziţia din tigaie, până când broccoli s-a fiert suficient pentru a fi sfărâmat uşor cu furculiţa. Asezonăm cu sare şi piper după gust. 
Între timp spaghettele au fiert (conform cu indicaţiile de pe cutie), având grijă să fie "al dente". Cu gheară pentru paşte sau cu altă ustensilă aflată la îndemână, adăugăm spaghettele ( fără să le strecurăm prea mult şi fără să le spălăm sub jet de apă ),peste compoziţia din tigaie. Amestecăm totul, astfel încât sosul cu broccoli să se repartizeze uniform printre paşte. 
Este momentul în care le putem aranja pe un platou, cu decor sau fără, depinde de gradul de răbdare sau nivelul de înfometare al fiecăruia :))
Fără grijă, se poate adaugă parmezanul ras, busuioc, piper, roşii deshidratate dacă nu le-aţi adăugat pe toate în sos. Sunt bune calde (ele, spaghettele...:)!!!
O cină simplă, cu evidente arome mediteraneene !!! Priviti: 






Cu prietenie, 
rdb





Un comentariu: