sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Vot sănătos cu avocado !!!

Azi votăm , da ? :)

Şi doar nu o să mergem la vot cu burta goală...  deci, mâncăm !
Şi dacă tot mâncăm, de ce să mâncăm ceva care să ne influenţeze negativ procesul de votare ?! Trebuie deci, să mâncăm ceva bun, sănătos, astfel încât să votăm ...sănătos !!!
E plin spaţiul virtual cu mesaje electorale, cu îndemnuri, păreri, replici, mai mult sau mai puţin inspirate. Politica nu este domeniul meu, cu toate că, am încercat la un moment dat o apropiere ... s-a manifestat mai mult tangenţial faţă de o oarecare platforma...  N-a fost câştigător lozul, poate mai încerc !
Cică e interzis să faci campanie electorală...  bine ! Azi, încerc să va influenţez votul, fără a arbora bannere, fără a mă manifestă pătimaş, fără a scanda lozinci pro sau contra...
Va propun aşadar,un breakfast "întârziat" ( asta pentru că e duminică şi ne permitem), un breakfast care să va menţină mintea şi sănătatea limpezi, dedicat nouă şi vieţii dure pe care o consumăm, cu speranţa unei ameliorări vizibile, într-un viitor cât mai apropiat. Şi încă o recomandare: poate fi consumat în orice zi, în orice situaţie, atâta vreme cât ţinem la mintea şi la sănătatea noastră !!!
Va doresc aşadar, un vot sănătos !!!

Salată de avocado cu ou


pentru o porţie :
un  ou fiert tare
un avocado
pătrunjel tocat
dressing din:
muştar 1 linguriţă
zeamă de la 1/2 lime
ulei de măsline 1 lingură
sare/piper
fulgi de ardei iute, cât iei între degete odată

Oul fiert corect are gălbenuşul tare la exterior şi moale spre tare,în interior. Se taie cuburi. Avocado se taie în două, se scoate sâmburele şi miezul cu ajutorul unei linguri, se toacă cuburi. Ingredientele pentru dressing se amestecă într-un  bol, până ce compoziţia devine omogenă,oul şi avocado se amestecă, peste ele se toarnă dressingul, se presară fulgii de ardei iute şi pătrunjel. Alături de pâine prăjită , este delicios !!!

Sandviş cu avocado


pâine felii, prăjită
untură de cocos  sau ulei de măsline
avocado
fulgi de ardei iute

Sunt câteva ingrediente cu care puteţi face acest sandviş minune, plin de savoare şi sănătate. Feliile de pâine se ung cu untură de cocos (sau cu ulei de măsline), avocado se taie jumate , se scoate sâmburele şi miezul apoi se feliază. Se aşează pe feliile de pâine şi se presară câţiva fulgi de ardei iute. Pentru două felii medii de pâine , un avocado e suficient .

Alături de poftă bună pe care v-o doresc din plin, nu uitaţi să votaţi sănătos!

Cu prietenie,
rdb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu