vineri, 7 noiembrie 2014

Episodul al doilea, tabbouleh

Informaţia (pe surse, normal...), spune că s-a constatat o creştere alarmantă a consumului de pătrunjel în Orientul Mijlociu, în ultimii 2000 de ani, odată cu divulgarea reţetei celebrei salate de pătrunjel, numită (aşa cum e cunoscută în întreagă lume), tabbouleh :) S-au mai constatat de asemenea, creşteri fără precedent ale rezistenţei la boli a populaţiei din zona, sistemul imunitar al membrilor comunităţii devenind din ce în ce mai eficient, vânzările de medicamente au scăzut simţitor, profiturile farmaciilor fiind diminuate în mod considerabil. De asemenea, persoanele cunoscute cu probleme renale au observat o ameliorare a acestora, iar cele supraponderale au realizat că într-un timp extrem de scurt şi-au schimbat garderoba, de la măsuri care conţineau câte patru-cinci litere, la una, maxim două :) 

Cum af fi să auziţi o astfel de ştire? Cum ar fi să mai auziţi că acest ..."flagel" se extinde, şi acaparează încet încet zonele din imediată apropiere a Orientului Mijlociu, Asia, Europa,etc... N-ar fi foarte rău, zic...  
Desigur, nu cred că puneţi la îndoială faptul că salata de pătrunjel, tabbouleh, este pricina acestor întâmplări nemaipomenite !!!

Despre asta am vorbit şi noi în cel de-al doilea episod al proiectului nostru, despre pătrunjel şi despre beneficiile consumului acestei plante. Nu pot decât să recomand, atât consumul de pătrunjel (în stare proaspătă sau gătit),de doua -trei ori pe saptamana, cât şi urmărirea pe canalul AgroTv Network a emisiunii "Mereu în formă", unde veţi găsi detalii importante !!!

În cele ce urmează va voi prezenţa reţeta după care am gătit tabbouleh, în bucătăria restaurantului BARBIZON din incinta complexului PULLMAN, Bucureşti. Gazde ne-au fost directorul de marketing, Dl. Tiberiu Capudean şi Executive Chef, Dl. Ştefan Popescu, cărora le mulţumesc pentru tot concursul acordat proiectului nostru şi pentru prietenia necondiţionată !!!

Aşadar, tabbouleh !

1.pătrunjel 4-5 legături
2.roşii 3-4 buc
3.castravete lung 1/2 buc
4.mentă 1/2 leg
5.couscous sau bulgur fin 100 gr
6.ulei de măsline
7.sare, piper
8.lămâie sau lime 1 buc

pătrunjelul de spală şi se usucă bine, se toacă mărunt
roşiile se spală,se curată de samburi, şi se toacă cubuleţe
castravetele se curată de coajă, se toacă cubuleţe
mentă se spală, se usucă bine şi se toacă mărunt.
couscous ul sau bulgurul se pune într un bol peste care se toarnă apă fierbinte şi se lasă la înmuiat 10 minute.
toate ingredientele se pun într un bol suficient de mare pentru a putea fi amestecate cu uşurinţă. compoziţia astfel obţinută se asezonează cu sare şi piper, se adaugă ulei de măsline şi zeamă de lime/ lămâie.
înainte de consum este recomandată depozitarea la rece 2-3 ore.

va recomand că atunci când adăugaţi mentă să o faceţi treptat, adăugaţi întâi jumătate din cantitatea propusă. rând pe rând, după gust şi după preferinţele fiecăruia mai adăugaţi sau nu, cum consideraţi necesar.












Multumesc si de aceasta data prietenei mele, Daliana Pacuraru pentru minunatele fotografii !!!
Cu prietenie, 
rdb

Un comentariu: