vineri, 13 martie 2015

Salata cu telina, episodul 12

Colega Ruxandra a zis că ţelină azi...   Ţelină să fie !!!
( o fi ştiind ceva ce eu nu ştiu... ??? :))))  ... hmmmmmm....)

Nu cunosc vreun preparat mai simplu cu ţelină, altul decât această salată... Şi nici pe cineva care să nu-l fi consumat, sau să nu-l fi preparat vreodată.  În cazul în care îl alegeţi spre a-l introduce într-un meniu, puteţi opta pentru varianta vegană, sau cea cu (puţină), maioneză.
Consumată proaspătă, crudă, din ţelină, organismul uman extrage o cantitate considerabila de fibre, apă, şi foarte important, nu conţine zahăr ! Deci, liber la super aliment !!! Mai jos, varianta mea de:

Salată de ţelină:

Ingrediente:

1.ţelină
2.morcovi
3.miez de nuca
4.stafide
5.maioneză
6.lămâie




(Nu am recomandat cantităţi sau proporţii, rămâne să le stabiliţi singuri în funcţie de preferinţe. Totuşi nu exageraţi su stafidele!).

Aşa cum va imaginaţi, ţelina şi morcovii se curată şi se dau prin răzătoarea mică şi dacă e cazul stropim cu zeamă de lămâie. Previne oxidarea ingredientelor.
Miezul de nuca se toacă, nu foarte fin.
Într-un bol larg punem ingredientele şi le amestecăm cu cleştele de bucătărie. În cazul în care nu dorim o salată vegană, adăugăm maioneză.
Poate fi un aperitiv foarte bun, sau chiar o gustare între mese. Foarte parfumat, îmbietor la gust, texturat, extrem de rapid (de preparat si de mancat) !

Cu prietenie
       rdb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu