joi, 26 februarie 2015

Baby!!! Salata cu spanac.... Episodul 10

Ei, spanac... !!!
Ei, da ! Spanac !

Verde inconfundabil !  O culoare perfectă!  Era normal ca fiind atât de verde să fie numai bun de consumat,  gătit în diferite feluri, alături de ingrediente potrivite.  Are o textura interesantă,  atât crud cât şi gătit. Este uşor crocant şi nu se lasă uşor mestecat… 
Prepararea spanacului nu necesită mari cunoştinţe culinare. Toată lumea face acasă spanac, mai des sau mai rar, după preferinţe.  În salate sau alte mâncăruri, spanacul aduce mari beneficii sănătăţii organismului prin aportul de substanţe nutritive complexe. Bogat în fibre, sărac în calorii şi colesterol, perfect  pentru consum  în curele de detoxifiere sau  recomandat în dietele de menţinere a unei greutăţi normale, sau de slăbire.
Se recomandă consumul de spanac  crud, în salate.  Combinaţiile pot fi nenumărate, ceea ce credeţi că se potriveşte  cu  spanacul, poate fi alăturat acestuia, condimente, arome… orice. Chiar şi carnea poate fi un ingredient combinat cu spanacul într-o salată, aşa cum va propun, iată, în cele ce urmează:

Salată de baby spanac cu grătar din piept de pui

Ingrediente:

1.            baby spanac 150 g
2.            ulei de măsline
3.            roşii cherry 7-8 buc
4.            brânză (telemea) de capra 100 g
5.            portocală 1 buc , coajă şi zeamă
6.            piept de pui
7.            sare/piper






Trebuie să aveţi la îndemână un bol suficient de mare astfel încât prepararea salatei să fie comodă. Şi desigur, spatula de silicon….  În acest bol, amestecăm frunzele de baby spanac, spălate şi uscate în prealabil, roşiile cherry tăiate pe jumătate. Adăugăm sare şi piper, ulei de măsline şi amestecăm compoziţia. Adăugăm jumătate din zeama unei portocale şi amestecăm în continuare. Apoi branza, tăiată cubuleţe. Lăsăm deoparte…
Pieptul  de pui, condimentat,  aruncat pe grătar, pe o parte şi pe alta, bine făcut, se aşează fierbinte pe un fund de lemn şi se taie cu furculiţa şi cuţitul, în fâşii late de aproape un centimetru.
La compoziţia cu frunze de baby spanac adăugăm făşiile de piept de pui, amestecăm puţin apoi adăugăm coaja rasă de portocală desupra întregii salate.
În principiu , n-ar trebui ca întreagă manoperă să dureze mai mult de 20 de minute, după care va veţi întâlni cu o aromă specială şi cu o... “urzeala”, simplă până la urmă, de gusturi şi beneficii plăcute şi sănătoase.
O felie două de pâine prăjită alături şi iată prânzul  (sau cina), e gata .  Se poate consuma direct din bol, chiar dacă share uiţi conţinutul acestuia cu cineva. Cu cineva drag, desigur…

Cu spanac…..?
Daaaa... Cu spanac !!!
Hm……   E bun !!!
Da, foarte…. 

Cu prietenie,       

          rdb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu